03 April 2018

Iarna la Repedea, Maramureș



































2 comments:

  1. Exceptional acel obiectiv pe care-l ai. Probabil si senzorul camerei ajuta caci ceea ce-mi iese mie pe Camera mea Nikon 50 e un stift ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. am două obiective: un Tamron 28-75 mm f/2.8 (model 2009) si un Sony 70-300mm f/4.5-5.6. Dintre ele, obiectivul Tamron e cel mai bun. Aparatul este Sony A850, cu senzor full-frame, cumpărat sh, împreună cu obiectivul Tamron.
      Contează foarte mult lumina disponibilă. În plus, pentru imaginile cu peisaje, pentru care folosesc obiectivul tele, fără un pic de claritate adăugată ulterior, nu se înțelege mare brînză. Imaginile care mi se pare interesante, dar sînt inutilizabile datorită tehnicii ajung să fie procesate foarte mult (cum sînt primele două din serie, a patra ș.a.m.d.).
      Cînd foloseam doar aparatul sony a200 (cu un senzor asemănător cu al tău) și obiectivul de kit (cum cred că ai tu) reușeam imagini la fel de interesante, dar cu o rezoluție mult mai mică (72 px în loc de 350 px). Pozele mai vechi de pe blog sînt făcute cu acel A200 și obiectivul de kit.
      Ce am învățat, a fost să nu fac poze dacă n-am lumină bună. Poate ne facem timp să ne vedem pentru o plimbare foto :)

      Delete