24 September 2016

Interioare în Băile Herculane

În Hotelul Decebal nu mai există nici un fel de decorațiune. Vor fi existînd niște poze vechi, dar tot ceea ce ar fi putut aminti de aspectul interioarele a fost îndepărtat pînă la zidărie. Tot!

În Cazinou, un dac contemplă zeii știu ce.

Băile Imperiale păstrează multe din opulența decorațiunilor trecute. De această dată, nu o acțiune criminală provoacă distrugere, ci o lipsă criminală de acțiune.

Mi-am promis să revin cît mai repede și să caut borte prin care să intru și în alte ruine emblematice ale stațiunii imperiale.

Într-u articol viitor, despre exterioare, voi arăta și o imagine cu Hotelul Traian aflat în plin proces de reabilitare.2 comments:

  1. Macar placa aia mai e la interior care zicea ca "aici era cabina imparatului ..." sau ceva de genul asta, chiar la intrarea in coridorul ala albastru, din holul cu fantana cea complicata?

    ReplyDelete
  2. este si asta si cea pe care scrie de familia imperiala. Chiar in cele doua cabine. Ceea ce ma uimeste este pastrarea fantanii si a candelabrului. Singura explicatie pe care o gasesc este ca celor care au vandalizat restul cladirii, acestea doua li s-au parut prea frumoase pentru a le strica.

    ReplyDelete