16 April 2016

Case vechi din București 1

Prezint, mai jos, o serie de imagini ale unor case mai vechi din București. Selecția caselor și a imaginilor nu este bazată pe vreun criteriu arhitectural sau istoric. De altfel, rog cititorii care se pricep la arhitectură să comenteze oferind informații despre stilurile arhitecturale identificate.

Ceva mai tîrziu, voi adăugă și indicii care să faciliteze identificarea fiecărei case (măcar strada). Vor urma și alte imagini, care, sper, să ajungă și într-o expoziție.

Strada Corbeni (nr.5)



Str. Latină colț cu Str. Spătarului


Str. Latină colț cu Str. Spătarului, fațata de pe Latină






Intr. Spătarului
Intr. Spătarului




Str. Negustori colț cu Str. Paleologu




6 comments:

  1. Esti sigur ca prima nu-i o nascocire recenta a unei "case vechi"? Le stiu pe unele ... aia cu 18b6, pe langa Biserica cu Sfinti din Mosilor.

    ReplyDelete
  2. Am adăugat cîteva adrese. Urmează și celelalte. Cît despre prima, nu știu ce să zic. Volumetric și stilistic (atîta cît mă pricep) se încadrează în categoria "case vechi"

    ReplyDelete
  3. As zice ca e o facatura. Poate ca proprietarul o fi si vreo regina a magiei albe ...

    ReplyDelete
  4. nu. e sediul unei firme. ceva din domeniul creativ, nu mai știu sigur

    ReplyDelete
  5. Mi-ai starnit curiozitatea asa ca am cautat ceva de sprjin. Cel mai apropiat lucru a fost planul din 1974 pe care cladirea pare ca e figurata "B1". Adica o casa P+1 cu planseu din lemn. Deci acolo s-a facut "consolidare si extindere" aproape sigur. "In stil" dar fara stil ...

    ReplyDelete
  6. s-ar putea să mai fac poze din astea. de aia mi-ar fi de ajutor indicații despre arhitecturile din imagini. Învăț eu, învață și alții...

    ReplyDelete